Zapumai történetek - Utazás Csodabogyóval

 Néhány hónapja kiírtunk egy meseíró pályázatot, melyben a résztvevő gyerekeknek egy Zapumában játszódó mesét kellett írniuk, a legjobbnak ítélt történeteket pedig közzétesszük a blogon.

Ma Csoszor Nóra meséjét olvashatjátok el, aki még egy szép rajzot is mellékelt a mese mellé, és ezzel második helyezést ért el a pályázaton.


Utazás Csodabogyóval

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy Zapumai város. Ott élt Lili, szőke hajú, zöld szemű kislány. A tavasz utcában lakott, egy nagyon szép kertes házban. Egy szép délután meglátott egy villamost, és elkezdte követni. Aztán amikor a végállomásra ért, felszállt a villamosra. Amikor felszállt, abban a pillanatban bezáródtak az ajtók. Nagyon megijedt, és lehuppant az egyik székre. Mire megnyugodott, elindult a villamos. Ismét megijedt.

- Miért indult el? Hova megyünk? Mindjárt kiderítem!

Közben besötétedett. Lili már nagyon fázott. Közben eleredt az eső is. Lili körülnézett, és megpillantotta az ablakon bemászó kislányt. Odament hozzá. 

- Ki vagy te? Te tudod hová megyünk? 

- Boginak hívnak. 

- Nagyon gyorsan megyünk Nem fog kisiklani? 

- Dehogy fog! Repülünk. Nem tudtad? Ez varázsvillamos. A neve: Csodabogyó! Ekkor megpillantottak egy erdőt, ami tele volt foszforeszkáló gombákkal. Nagyon megtetszett nekik. Ezért felmásztak a villamos tetejére. Megállt Csodabogyó, és egy térképet adott nekik. A lányok leszálltak a villamosról. A térképet követve elindultak a gombák között a kincs irányába. Odaértek az erdő közepére, és megláttak egy óriás X-et a földön. Kiásták a kincsesládát. Mikor kinyitották, meglátták, hogy tele van vízzel. (Legnagyobb értékünk a viz.) Csengetett a villamos, odaszaladtak. Hazasuhantak, bedőltek az ágyba, és reggel arra ébredtek, hogy álmodták az egész kalandot. Ha nem hiszed, járj utána.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések